A new album, “The Song Is You” is released june 14th, 2015!

Press release text in Swedish:
Flerfaldigt prisbelönte altsaxofonisten Klas Lindquist släpper sitt tredje album “The Song Is You” på Do Music Records. På sitt debutalbum “Lift Off” (2008), vilken blev framröstad till 3:e plats för Gyllene Skivan bakom Esbjörn Svensson Trio och Peter Asplund, lyfte Lindquist fram sina originalkompositioner. På sitt andra album “You Need It” (2009) gick Lindquist i Ellingtons fotspår med sitt framgångsrika niomannaband. På årets album “The Song Is You” släpper Lindquist loss full musikalisk lekfullhet med hjälp av “The American Songbook”, tillsammans med en intim ensemble bestående av Erik Söderlinds gitarr, Svante Söderqvists bas och Jesper Kvibergs trummor. En pärla i repertoaren är melodin “Nilsie”, som skrevs av legendariska Alice Babs i samröre med Lindquist. Allt är inspelat i spontan hemmamiljö av John Högman.

CD:n är inspelad och mixad i januari 2015 av John Högman. Producerad av Klas Lindquist och Daniel Lantz.

Officiellt releasedatum är söndagen 14 juni 2015 och releasekonsert äger rum samma dag kl 20 på Glenn Miller Café, Stockholm. Mer information om Klas Lindquist kan hittas på www.klaslindquist.com.